dilluns, 24 de novembre del 2014

Fotografies de l'excursió al voltant de la sèquia

El diumenge 23 de novembre vem fer la primera excursió matinal de l'any, i a més una mica diferent a les altre que hem anat fent. Tal i com us havíem informat, vem fer una col·laboracióamb  a una de les rutes programades pel Parc de la Sèquia.
A les 10:30, els 25 caminants que ens havíem apuntat a la sortida a través de l'AMPA ens vem afegir al grup de 10 que venien de Manresa, Barcelona i Terrassa i vem començar la ruta, dirigits pel guia de muntanya Albert Marsiñach, bon coneixedor de la Sèquia i els seus voltants. Vem seguir el camí de la via fent diverses parades per rebre les interessants explicacions sobre història i natura que ens oferia l'Albert, sobretot sobre la història de Balsareny, la sèquia, la cultura del vi al segle XVIII al Bages i el carrilet.
En arribar al trencant de la Rabeia, vem baixar fins al riu, i pel petit corriol que el voreja arrribàrem a la resclosa dels Manresans, on vem poder degustar un esmorzar ofert per la cooperativa MengemBages. I a partir d'aquest punt, vem anar seguit la sèquia fins a l'aqüeducte de Santa Maria, fent un parell de parades per comentar, especialment, la natura que envolta la zona entre la resclosa i el punt en que la sèquia veu la llum, l'horta i el pont de Santa Maria.
Aqui teniu unes fotos de mostra de la sortida. Cliqueu a sobre per veure-les a major mida.