dimarts, 5 d’abril del 2011

PASSEJA, JUGA I APRÈN

Benvolguts pares i mares,

Des de l'AMPA estem preparant unes sortides matinals a les quals ens agradaria molt que hi poguéssiu assistir. Es tracta de fer petits recorreguts per indrets del nostre terme a fi que els nens i els pares passeu una estona de convivència junts i a la vegada descobreixin llocs nous i aprenguin a moure's per la natura. I no només restringida als pares, mares i nens, sinó que també poden venir germans, tiets, avis o veïns: qualsevol persona serà benvinguda.

Sortida 1. El Serrat del Maurici (10 d´abril)

A tall d'exemple, la primera sortida consistirà en arribar-nos fins al castellot del Serrat del Maurici. Pel camí aprendrem a identificar algunes plantes i petjades d'animals (si en trobem). Una vegada a dalt el Serrat del Maurici, us explicarem algunes coses relacionades amb la història d´aquest singular edifici. També aprendrem una mica d'orientació a la muntanya i identificar elements coneguts que es puguin veure des d'allà. Tot això amanint-ho amb jocs i activitats per a que jugant i col·laborant entre ells i vosaltres puguin aprendre. Resumint, es tracta d´ una petita caminada treient profit del camí per aprendre conceptes nous i divertint-nos a la vegada.


Les següents sortides seran a Sobirana i a les tombes medievals properes També estem preparant una ruta pel tram de la sèquia que pertany a Balsareny. Ja us informarem més endavant.

Per altra banda, hem decidit que aquestes excursions fossin totalment gratuïtes, així que no hi haurà ni monitors ni assegurances. Es per aquesta raó que els nens haurien de venir acompanyats del pare, mare o tutor i aquest es faria responsable del nen, així com d'ell mateix. Tot i això, l'AMPA tindrà un vehicle al lloc per si algú es trobés indisposat i no pogués tornar caminant.

Haureu de portar un calçat i roba còmode, una gorra per protegir-nos del sol i una petita motxilla amb aigua, esmorzar, i el que cregueu personalment necessari per a una sortida d'aquestes característiques. L'AMPA proveirà de més aigua i algun mossec (tipus coca o algunes pastes) per al camí o per a quan siguem a dalt.

Només ens cal dir que aquestes sortides son una bona excusa per conèixer-nos millor i per a que els nostres fills passin un matí agradable envoltats de natura. I si teniu alguna altra idea o en el cas que volguéssiu participar en l'organització de l'activitat, no dubteu en fer-nos-la arribar: serà benvinguda. Tanmateix, si teniu algun dubte o pregunta a fer, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres per a resoldre'l.

Així doncs esteu convidats a la primera sortida de l'AMPA de l'Escola Guillem de Balsareny. En un principi, quedem a les 10 del matí a la plaça Onze de Setembre (davant de Cal Masplà) el diumenge dia 10 d'abril. L'excursió s'acabarà cap al migdia, pels volts de 2/4 d'una per a poder ésser a casa a dinar.

Per qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb nosaltres a la següent adreça mail: ampabalsareny@gmail.com o podeu trucar al migdia o al vespre al telèfon 93 820 00 57.